Laks i kremet rød currysaus servert med jasminris og frisk agurksalat

Laks i kremet rød currysaus servert med jasminris og frisk agurksalat

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Sukker
  • soyasaus
  • vann
  • salt
  • olje
Jasminris
135 g
Agurk
½ stk
Gulrot
1 stk
Sesamfrø
½ pakke
(Sesamfrø)
Lime
1 stk
Sukker
½ ts
Soyasaus
1 ts
(Soya)
Rød currypaste
½ pakke
Kokoskrem
1 pakke
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Vann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 723 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 65 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist gjerne sesamfrøene gylne i en tørr stekepanne for ekstra god smak.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll agurken og skrell gulroten. Lag lange bånd av agurken og gulroten med en potetskreller. Ha grønnsakene i en bolle og vend inn sesamfrøene (se tips), saften fra limen, ½ ts sukker og 1 ts soyasaus. La grønnsakene marinere til resten av retten er klar.
Del laksen i munnstore terninger, og strø over litt salt. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek ønsket mengde av currypasten i 1 minutt, og rør inn kokoskremen og 2 dl vann. Tilsett fisken og la den trekke i sausen i 2–3 minutter, eller til fisken er såvidt gjennomkokt. Rør inn 2 ss av syltelaken fra grønnsakene i currysausen før servering.
Vel bekomme!
Vel bekomme!