Laks i kremet rød currysaus servert med jasminris og frisk agurksalat
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- soyasaus
- vann
- salt
- olje
Jasminris
135 g
Agurk
½ stk
Gulrot
1 stk
Sesamfrø
½ pakke
Lime
1 stk
Sukker
½ ts
Soyasaus
1 ts
Rød currypaste
½ pakke
Kokoskrem
1 pakke
Laksefilet
270 g
Vann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 723 kcal
- Fett: 35 g
- Karbohydrater: 65 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist gjerne sesamfrøene gylne i en tørr stekepanne for ekstra god smak.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll agurken og skrell gulroten. Lag lange bånd av agurken og gulroten med en potetskreller. Ha grønnsakene i en bolle og vend inn sesamfrøene (se tips), saften fra limen, ½ ts sukker og 1 ts soyasaus. La grønnsakene marinere til resten av retten er klar.
Del laksen i munnstore terninger, og strø over litt salt. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek ønsket mengde av currypasten i 1 minutt, og rør inn kokoskremen og 2 dl vann. Tilsett fisken og la den trekke i sausen i 2–3 minutter, eller til fisken er såvidt gjennomkokt. Rør inn 2 ss av syltelaken fra grønnsakene i currysausen før servering.
Vel bekomme!
Vel bekomme!