Laktosefri
Currykremet fullkornspasta med kyllingkjøttdeig og wokkede grønnsaker toppet med koriander
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete
Basisvarer:
- Pastavann
- vann
- olje
- salt
- pepper
Pasta penne
200 g
Kokoskrem
½ pakke
Rød currypaste
½–1 pakke
Lime
½ stk
Pastavann
1 dl
Kyllingkjøttdeig
300 g
Hønsebuljong
½–1 pakke
Vann
½ dl
Rødløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Pak choy
1 stk
Sukkererter
150 g
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 738 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 84 g
- Protein: 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Spar oppvask og tid: Tilsett currypasten, kokoskremen og limesaften som skal i sausen direkte i stekepannen, og lag sausen sammen med kyllingkjøttdeigen. Vend sausen og kjøttdeigen inn med den ferdigkokte pastaen helt til slutt.
Tilbered pastaen som anvist på pakken, men spar på 1 dl av pastavannet. Hell vannet av den ferdigkokte pastaen, og ha den tilbake i kjelen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter og stek den videre til kjøttdeigen er gjennomstekt. Tilsett hønsebuljongen og omtrent ½ dl vann, og smak til med pepper (se tips).
Skrell og kutt løken i tynne båter. Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. Del pak choyen i to på langs. Skyll den innvendig og kutt den i grove biter. Skyll og kutt vekk endene på sukkertene. Varm opp en wok eller stor stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Wok grønnsakene under omrøring i omtrent 2 minutter. Krydre med litt salt.
Ha kokoskremen og ønsket mengde av currypasten i en skål. Pisk det godt sammen og smak til med litt saft fra limen og eventuelt mer av currypasten. Vend sausen inn i den ferdigkokte pastaen, og spe på med pastavannet til ønsket konsistens.
Skyll og grovhakk korianderen. Kutt resten av limen i båter. Topp retten med de wokkede grønnsakene, kyllingkjøttdeigen og korianderen, og server limebåtene til. God middag!
Vel bekomme!