Currykremet fullkornspasta med kyllingkjøttdeig og wokkede grønnsaker toppet med koriander
Laktosefri

Currykremet fullkornspasta med kyllingkjøttdeig og wokkede grønnsaker toppet med koriander

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete

Basisvarer:
  • Pastavann
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Pasta penne
200 g
(Hvete)
Kokoskrem
½ pakke
Rød currypaste
½–1 pakke
Lime
½ stk
Pastavann
1 dl
Kyllingkjøttdeig
300 g
Hønsebuljong
½–1 pakke
Vann
½ dl
Rødløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Pak choy
1 stk
Sukkererter
150 g
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 738 kcal
  • Fett: 23 g
  • Karbohydrater: 84 g
  • Protein: 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Spar oppvask og tid: Tilsett currypasten, kokoskremen og limesaften som skal i sausen direkte i stekepannen, og lag sausen sammen med kyllingkjøttdeigen. Vend sausen og kjøttdeigen inn med den ferdigkokte pastaen helt til slutt.

 Tilbered pastaen som anvist på pakken, men spar på 1 dl av pastavannet. Hell vannet av den ferdigkokte pastaen, og ha den tilbake i kjelen. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter og stek den videre til kjøttdeigen er gjennomstekt. Tilsett hønsebuljongen og omtrent ½ dl vann, og smak til med pepper (se tips). 
 Skrell og kutt løken i tynne båter. Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. Del pak choyen i to på langs. Skyll den innvendig og kutt den i grove biter. Skyll og kutt vekk endene på sukkertene. Varm opp en wok eller stor stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Wok grønnsakene under omrøring i omtrent 2 minutter. Krydre med litt salt.
 Ha kokoskremen og ønsket mengde av currypasten i en skål. Pisk det godt sammen og smak til med litt saft fra limen og eventuelt mer av currypasten. Vend sausen inn i den ferdigkokte pastaen, og spe på med pastavannet til ønsket konsistens. 
 Skyll og grovhakk korianderen. Kutt resten av limen i båter. Topp retten med de wokkede grønnsakene, kyllingkjøttdeigen og korianderen, og server limebåtene til. God middag!
Vel bekomme!