Meksikanske fiskepinner og ris servert med stekt mais, chimichurri og friske grønnsaker
Laktosefri

Meksikanske fiskepinner og ris servert med stekt mais, chimichurri og friske grønnsaker

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Basmatiris
135 g
Persille
1 pakke
Koriander
1 bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Chiliflak
½ pakke
Olivenolje
3 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Mais
1 pakke
Chiliflak
½ pakke
Meksikanske fiskepinner
400 g
(Fisk, Hvete)
Rødløk
1 stk
Stangselleri
1 stilk
(Selleri)
Tomat
1 stk
Lettmajones
½–1 pakke
(Egg)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 960 kcal
  • Fett: 44 g
  • Karbohydrater: 108 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hold av litt av korianderen til topping. Vend gjerne majonesen inn med grønnsakene.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skyll persillen og korianderen, og skrell hvitløken. Ha urtene, hvitløken, 3 ss olivenolje og 1 ss eddik i et litermål, og kjør det sammen til en jevn saus med en stavmikser. Ha sausen over i en serveringsskål, og smak til med halve pakken med chiliflakene og litt salt. Sett sausen til side, og la smakene utvikle seg mens du lager resten av retten.
Sil og skyll maisen. Ha maisen utover den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og resten av chiliflakene. Stek maisen midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til de er gylne og sprø. 
Fordel fiskepinnene på stekebrettet med maisen når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll stangsellerien og tomaten. Kutt stangsellerien i små terninger og tomaten i litt større terninger. Vend sammen grønnsakene i en serveringsskål, og smak til med litt av chimichurrien. 
Server retten med lettmajonesen og chimichurrien på siden, og topp med maisen. God middag!
Vel bekomme!