Laktosefri
Glutenfri
Wok med strimlet svin og savoykål, servert med hjemmelaget sataysaus og koriander
3.81 (104)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- kokevann
- olje
- salt
- pepper
Jasminris
135 g
Mager svinekam i skiver
300 g
Frisk savoykålblanding
300 g
Peanøtter
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
½ ss
Sukker
½ ts
Kokevann
½–1 dl
Koriander
1 bunt
Sesamfrø
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 718 kcal
- Fett: 29 g
- Karbohydrater: 68 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Man kan fint sløyfe chiliflakene, hvis man ønsker en mer barnevennlig rett. Server dem da heller på siden, til de som ønsker det.
Kok risen som anvist på pakken, men behold 1 dl av kokevannet når den siles.
Kutt kjøttet i strimler og ha det i en bolle. Krydre med litt salt, og la det stå frem til det skal stekes.
Ha peanøttene og ønsket mengde av chiliflakene i et litermål. Tilsett ½ ss eddik, soyasausen og ½ ts sukker. Kjør det sammen med en stavmikser, mens du sper på med kokevannet fra punkt 1. Hvis du ønsker en mer rennende saus, kan du tilsette litt mer vann. Juster da med mer sukker, eddik og salt.
Varm opp en stor stekepanne eller wok til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet fra punkt 2 i omtrent 4 minutter, til det har fått en gyllen stekeskorpe. Ha kjøttet over på en tallerken. Varm opp stekepannen til høy varme igjen, og ha i litt ny olje. Stek savoykålblandingen i omtrent 2 minutter under omrøring. Vend inn kjøttet, og smak til med litt salt og pepper.
Skyll og grovhakk korianderen, og topp retten med den og sesamfrøene. God middag!
Vel bekomme!