Shepherd's pie med kjøttdeig av storfe, servert med blandet salat med sennepsvinaigrette

Hasse Hopes valg

Glutenfri

Shepherd's pie med kjøttdeig av storfe, servert med blandet salat med sennepsvinaigrette

4.15 (149)
Under 45 min
12 Ingredienser
Shepherd's pie er en engelsk tradisjonsrett, og slett ikke en pai, men en kjøttstuing toppet med potetmos og ost. Dette er perfekt kosemat.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • melk
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Smør
½ ss
(Melk)
Melk
½–1 dl
(Melk)
Gul løk
½–1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrot
1 stk
Maisstivelse
½ pakke
Oksebuljong
1 pakke
Kjøttdeig
300 g
Tomatpuré
1 pakke
Revet ost
½ pakke
(Melk)
Vann
2 dl
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Sennepsvinaigrette
½ pakke
(Sulfitt, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 734 kcal
  • Fett: 39 g
  • Karbohydrater: 51 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også grovrive gulrøttene på et rivjern.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skrell og kutt potetene i fire. Kok potetene i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og grovhakk løken. Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og kutt gulroten i små terninger (se tips). Bland maisstivelsen, oksebuljongen og 2 dl vann i et litermål.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og gulroten i 1–2 minutter, til løken er blank. Tilsett kjøttdeigen, og stek videre i 3–4 minutter, til kjøttdeigen har en stekeskorpe. Tilsett tomatpuréen, og stek videre i 1 minutt. Ha i maisstivelseblandingen, og la det hele småkoke på middels lav varme i 2–3 minutter, til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
 Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med ½ ss smør. Spe på med ½–1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt. 
Fordel kjøttsausen utover en smurt, ildfast form, og fordel potetmosen på toppen. Topp paien med den revne osten, og stek paien midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til osten er gyllen.
 Skyll ruccolaen. Skyll og kutt tomaten i båter. Ha ruccolaen og tomaten i en serveringsskål, og vend inn ønsket mengde av sennepsvinaigretten.
God middag!