Hamburger i briochebun, med syrlig kålsalat, maiskrem og knuste sprø poteter
30-40

Hamburger i briochebun, med syrlig kålsalat, maiskrem og knuste sprø poteter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • spelthvete,
  • melk

Basisvarer

  • melk
  • smør
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje

Poteter

poteter
Poteter
350 g
røkt chilimix
Røkt chilimix
½–1 pakke

Maiskrem

mais
Mais
1 pakke
Melk (Melk)
½ dl
Smør (Melk)
1 ss

Kålsalat

gulrot
Gulrot
1 stk
strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
120 g
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
½ ss
Sukker
½ ts

Burgerbrød og burger

brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
1 pakke
klassisk hamburger
Klassisk hamburger
280 g

Tilbehør

rødløk
Rødløk
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 787 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 84 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil spare litt tid, kan potetene kuttes i båter fra rå tilstand, og bakes i ovnen. Hamburgerbrødene kan også varmes i ovnen.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
  2. Poteter: Kutt potetene i to, og kok dem i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er møre. 
  3. Maiskrem: Sil maiskornene, og ha dem i en kjele sammen med ½ dl melk og 1 ss smør. Kok opp, og kjør det sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Maiskremen kan serveres kald, eller holdes varm i kjelen på lav varme frem til servering. 
  4. Kålsalat: Skrell og grovriv gulroten. Bland gulroten og kålsalaten i en bolle, og vend inn ½ ss eddik, ½ ts sukker, og litt salt og pepper.
  5. Poteter, fortsettelse: Ha de ferdigkokte potetene utover et stekebrett med bakepapir. Knus potetene med en gaffel eller undersiden av et glass. Ha over litt olje, salt og pepper, og krydre med chilimixen. Stek potetene i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til de er gylne og sprø.
  6. Burgerbrød og burger: Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme. Del burgerbrødene på midten og stek dem i tørr stekepanne med innsidene ned, til de har fått en gyllen farge. Legg brødene til side. Ha litt olje i stekepannen, og stek hamburgerne i 3–4 minutter på hver side, eller til de har fått en stekeskorpe. Krydre med salt og pepper, og la burgerne hvile et par minutter.
  7. Tilbehør: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll og kutt tomaten i skiver. Ha grønnsakene på et lite fat. 
  8. Sett burgerne sammen etter eget ønske, prøv gjerne maiskremen inni. Server potetene ved siden av. Vel bekomme!