Glutenfri
Ferske laksekarbonader med kremet potetsalat, eple og spinat
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olivenolje
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Hvitløksdressing
1 pakke
Rødløk
1 stk
Lakseburger
1 pakke
Spinat
50 g
Rødt eple
1 stk
Olivenolje
1 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 588 kcal
- Fett: 32 g
- Karbohydrater: 42 g
- Protein: 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland gjerne eplesalaten inn med potetsalaten, hvis du heller ønsker det.
Kutt potetene i fire. Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødløken i 5 minutter, til den er lett brunet. Ha løken over i en liten skål. Stek så lakseburgerne i 2–3 minutter på hver side, og ta stekepannen av varmen. Krydre burgerne med litt salt og pepper.
Skyll og tørk spinaten. Skyll eplet og kutt det i tynne båter. Bland sammen spinaten, eplet, 1 ss olivenolje, 1 ss valgfri edddik, litt salt og pepper i en salatbolle (se tips).
Hell vannet av potetene, og skyll dem raskt i kaldt vann. Ha potetene i en skål og vend inn hvitløksdressingen. Smak til med salt og pepper.
God middag!
Vel bekomme!