Kyllingbryst med Grana Padano-sjy, bakt gresskar og pasta med spinat
Laktosefri

Kyllingbryst med Grana Padano-sjy, bakt gresskar og pasta med spinat

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pastavann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Flaskegresskar
½ stk
Kyllingbryst
300 g
Fullkornspenne
100–200 g
(Hvete)
Spinat
50 g
Gul løk
1 stk
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Hønsebuljong
1 pakke
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Pastavann
2 dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 747 kcal
  • Fett: 26 g
  • Karbohydrater: 80 g
  • Protein: 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend kraften fra kyllingen inn med pastaen for ekstra god smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Sett en kjele med lettsaltet vann på kok til pastaen.
 Skjær bort skallet på gresskaret, og grav ut den myke kjernen med en skje. Kutt gresskaret i terninger, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje, salt og pepper, og stek dem i ovnen i 20–25 minutter, til de er gylne.
 Kok pastaen som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 2–3 minutter. Snu kyllingen, og stek den i omtrent 2 minutter på andre siden. Krydre med salt og pepper, og ha den over i en ildfast form. Stek den videre i ovnen, under gresskaret, i 10–15 minutter, eller til den er gjennomstekt. La den hvile i omtrent 5 minutter, og skjær den i skiver. 
 Ta vare på omtrent 2 dl av pastavannet før du siler av vannet. Skyll spinaten, og vend den inn med den ferdigkokte pastaen. 
Skrell og finhakk løken. Riv Grana Padano-osten på et rivjern. Bruk stekepannen fra punkt 4, og varm den opp til middels høy varme. Ha i litt olje, og stek løken i omtrent 2 minutter. Tilsett hønsebuljongen, osten, omtrent 1 dl av pastavannet og balsamicovinaigretten. Kok opp, og smak til med salt og pepper. Tilsett mer pastavann om ønskelig.
Vend sjyen inn med pastaen og spinaten, og topp med kyllingen og gresskarbitene. 
God middag!