Linsesalat med avokado og mangosalsa, toppet med egg og mango- og currydressing

Hasse Hopes valg

Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Linsesalat med avokado og mangosalsa, toppet med egg og mango- og currydressing

4.26 (168)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
  • pepper
Egg
2 stk
(Egg)
Mango
1 stk
Agurk
½ stk
Lime
1 stk
Chiliflak
1 pakke
Grønne linser
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Avokado
1 stk
Tobladssalat
50 g
Peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Curry- og mangodressing
1 pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 708 kcal
  • Fett: 53 g
  • Karbohydrater: 39 g
  • Protein: 20 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 6–8 minutter.
 Skrell mangoen og skyll agurken. Kutt mangoen og agurken i terninger. Skyll limen, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Bland sammen mangoen og agurken i en skål. Smak til med olivenolje, saften og skallet fra limen, chiliflakene og salt.
 Ha linsene i en sikt og skyll de i kaldt vann. La vannet renne fra. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek linsene i ingefærblandingen i 3–4 minutter. Smak til med litt salt og pepper.  
 Del avokadoen i skiver. Skyll og tørk tobladsalaten. Skrell og kutt eggene i to. Legg linsene utover et serveringsfat. Topp med tobladssalaten, mangosalsaen, avokadoen, eggene og peanøttene. Hell curry- og mangodressingen over salaten før servering.  
God middag!