Laktosefri
Ingefærbakt seifilet med gulrøtter og spinat, potetpuré og teriyakismør
3.98 (639)
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Melk
- smør
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Poteter
350 g
Melk
1 dl
Gulrøtter
400 g
Spinat
50 g
Seifilet
325 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Teriyakisaus
100 g
Lime
1 stk
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 516 kcal
- Fett: 17 g
- Karbohydrater: 55 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil, kan du koke potetene møre, og vende dem i teriyakismøret for ekstra god smak.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i fire på langs, og deretter på tvers. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 10 minutter. Skyll og tørk spinaten.
Ta gulrøttene ut av ovnen, og vend inn spinaten. Legg fiskestykkene oppå gulrøttene, og fordel ingefærblandingen over fisken. Krydre med litt salt, og stek fisken og grønnsakene videre i ovnen i omtrent 12 minutter, til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, til potetpuréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og rør inn teriyakisausen. La sausen småkoke til resten av retten er ferdig. Kutt limen i båter. Smak til smøret med litt saft fra limen rett før servering, og server resten av limebåtene til retten.
Vel bekomme!
God middag!