Pannestekt kyllingbryst med persillebakte grønnsaker, servert med rødvinssaus
Laktosefri
Glutenfri

Pannestekt kyllingbryst med persillebakte grønnsaker, servert med rødvinssaus

4.16 (637)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Poteter
350 g
Bladpersille
½–1 bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Kyllingbryst med skinn
300 g
Rødvinssaus
1 pakke
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 508 kcal
  • Fett: 20 g
  • Karbohydrater: 43 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk et steketermometer og ta kyllingen ut av ovnen litt før temperaturen viser 68 grader. La den hvile på benken i omtrent 5 minutter til termometeret viser 68 grader, da er den gjennomstekt.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skrell og kutt gulrøttene og selleriroten i terninger. Skyll og kutt potetene i terninger. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de har fått litt farge. Skyll og grovhakk persillen, og vend den inn i grønnsakene før servering.
 Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha i hvitløken, og stek kyllingen med skinnsiden ned i omtrent 2 minutter. Snu kyllingen, og stek den i omtrent 2 minutter på den andre siden. Krydre med salt og pepper. Ha kyllingen og hvitløken over i en ildfast form, og stek det i ovnen over eller under grønnsakene, i 10–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile i omtrent 5 minutter, og skjær den i skiver. 
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!
God middag!