Eggestekt fullkornsris med reker, chili og vårløk, servert med hakkede peanøtter
Laktosefri

Eggestekt fullkornsris med reker, chili og vårløk, servert med hakkede peanøtter

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Fullkornsris
135 g
Karri
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Egg
2 stk
(Egg)
Glutenfri soyasaus
0.5 pose
(Soya)
Lime
1 stk
Brokkoli
1 stk
Rødløk
1 stk
Reker
100 g
(Skalldyr)
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Soya- og ingefærsaus
½–1 pakke
(Soya, Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 673 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 69 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du slitne grønnsaker i kjøleskapet som må brukes? Du kan mest sannsynlig ha dem i denne retten. Kutt dem opp, og stek dem med de andre grønnsakene. 

 Skyll risen godt i kaldt vann. Tilbered risen som anvist på pakken. Del limen i to.  
 Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i terninger. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Hell laken av rekene, og skyll dem i kaldt vann. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien og løken i omtrent 5 minutter. Vend inn rekene og ingefærblandingen når det gjenstår 1 minutt av brokkoliens steketid. Ha grønnsakene og rekene over i en serveringsskål, og dekk til med aluminiumsfolie, slik at det holder seg varmt frem til servering. 
 Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha den ferdigkokte risen i pannen, og stek den i omtrent 5 minutter. Krydre med karrien og grønnsaksbuljongen. Knekk eggene i pannen, og rør dem inn i risblandingen, til eggene har stivnet. Smak til med soyasaus, pepper og saften fra limen. 
Topp den eggestekte risen med grønnsakene, rekene og de hakkede peanøttene. Server soya- og ingefærsausen til retten. 
Vel bekomme!
Vel bekomme!