Laktosefri
Eggestekt fullkornsris med reker, chili og vårløk, servert med hakkede peanøtter
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Skalldyr·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Fullkornsris
135 g
Karri
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Egg
2 stk
Lime
1 stk
Soyasaus glutenfri
0.5 pose
Brokkoli
1 stk
Rødløk
1 stk
Reker
100 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Hakkede peanøtter
1 pakke
Soya- og ingefærsaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 673 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 69 g
- Protein: 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du slitne grønnsaker i kjøleskapet som må brukes? Du kan mest sannsynlig ha dem i denne retten. Kutt dem opp, og stek dem med de andre grønnsakene.
Skyll risen godt i kaldt vann. Tilbered risen som anvist på pakken. Del limen i to.
Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i terninger. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Hell laken av rekene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien og løken i omtrent 5 minutter. Vend inn rekene og ingefærblandingen når det gjenstår 1 minutt av brokkoliens steketid. Ha grønnsakene og rekene over i en serveringsskål, og dekk til med aluminiumsfolie, slik at det holder seg varmt frem til servering.
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha den ferdigkokte risen i pannen, og stek den i omtrent 5 minutter. Krydre med karrien og grønnsaksbuljongen. Knekk eggene i pannen, og rør dem inn i risblandingen, til eggene har stivnet. Smak til med soyasaus, pepper og saften fra limen.
Topp den eggestekte risen med grønnsakene, rekene og de hakkede peanøttene. Server soya- og ingefærsausen til retten.
Vel bekomme!
God middag!