Marinerte svineskiver med syrlig agurk, stekt epleris med grønnkål og sitrondressing
Glutenfri

Marinerte svineskiver med syrlig agurk, stekt epleris med grønnkål og sitrondressing

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Fullkornsris
135 g
Sjalottløk
½ stk
Grønt eple
½ stk
Strimlet grønnkål
50 g
Agurk
1 stk
Sjalottløk
½ stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Marinerte filetstykker av svin
300 g
Hvitløksdressing
1 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 653 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 59 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Skyll risen i kaldt vann, og tilbered den som anvist på pakken. Skrell sjalottløken og kutt halvparten i tynne ringer og finkutt resten. Skyll og kutt eplet i små terninger.   
Skyll agurken og del den i fire på langs. Kutt agurken i biter på skrå, og vend de sammen med løkringene fra punkt 1 i en bolle. Skvis over saften fra halve sitronen, og vend inn 1 ss olivenolje, litt salt og pepper. 
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side. Ha kjøttet over på en tallerken og dekk med aluminiumsfolie. La kjøttet hvile frem til servering. 
Ha hvitløksdressingen i en liten skål, og smak til med litt saft fra sitronen og pepper. 
Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og stek den hakkede løken og grønnkålen i omtrent 1 minutt. Tilsett den ferdigkokte risen og epleterningene, og stek videre i 1 minutt. Krydre med litt salt og pepper.  
Server eplerisen med svineskivene, agurksalaten og dressingen.  
Vel bekomme!