Glutenfri
Marinerte svineskiver med syrlig agurk, stekt epleris med grønnkål og sitrondressing
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olivenolje
- salt
- pepper
- olje
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Fullkornsris
135 g
Sjalottløk
½ stk
Grønt eple
½ stk
Strimlet grønnkål
50 g
Agurk
1 stk
Sjalottløk
½ stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Marinerte filetstykker av svin
300 g
Hvitløksdressing
1 pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 653 kcal
- Fett: 27 g
- Karbohydrater: 59 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Skyll risen i kaldt vann, og tilbered den som anvist på pakken. Skrell sjalottløken og kutt halvparten i tynne ringer og finkutt resten. Skyll og kutt eplet i små terninger.
Skyll agurken og del den i fire på langs. Kutt agurken i biter på skrå, og vend de sammen med løkringene fra punkt 1 i en bolle. Skvis over saften fra halve sitronen, og vend inn 1 ss olivenolje, litt salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side. Ha kjøttet over på en tallerken og dekk med aluminiumsfolie. La kjøttet hvile frem til servering.
Ha hvitløksdressingen i en liten skål, og smak til med litt saft fra sitronen og pepper.
Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og stek den hakkede løken og grønnkålen i omtrent 1 minutt. Tilsett den ferdigkokte risen og epleterningene, og stek videre i 1 minutt. Krydre med litt salt og pepper.
Server eplerisen med svineskivene, agurksalaten og dressingen.
Vel bekomme!