Glutenfri
Pannestekt lyrfilet med bakte timian- og hvitløkspoteter, gulrøtter og smørsaus
4.08 (97)
Under 20 min
4 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
400 g
Kokte timian- og hvitløkspoteter
350 g
Lyrfilet
325 g
Smør
1 ss
Smørsaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 536 kcal
- Fett: 26 g
- Karbohydrater: 45 g
- Protein: 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å forenkle oppskriften kan fisken bakes oppå grønnsakene i ovnen i omtrent 10 minutter.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i to på langs. Kutt potetene i to. Fordel gulrøttene og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–18 minutter eller til gulrøttene er møre og potetene er gjennomvarme.
Legg posen med smørsaus i en kjele med vann. Kok opp, og la sausen småkoke på middels varme i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper. Stek fisken i 2–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker.
Vel bekomme!
Vel bekomme!