Rispapirdumplings med tofu og sopp i salatwraps, med soya- og ingefærdressing
Laktosefri
Vegetar

Rispapirdumplings med tofu og sopp i salatwraps, med soya- og ingefærdressing

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Soyasaus
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje
Aromasopp
100 g
Delt kinakål
200 g
Gulrot
1 stk
Rødløk
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Tofu
½–1 pakke
(Soya)
Rispapir
½–1 pakke
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Jasminris
135 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Lime
½ stk
Srirachasaus
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Hjertesalat
1 stk
Gulrot
1 stk
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 886 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 120 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Børst soppen fri for jord. Grovhakk soppen og kålen. Skrell begge gulrøttene og løken. Grovriv den ene gulroten og finhakk løken.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen, løken og soppen. Stek det i 2 minutter til løken er myk. Ha i den revne gulroten og kålen, og smuldre i tofuen. Stek det hele videre i 2–3 minutter. Ha i 2 ss soyasaus, og smak til med salt og pepper. Ha dumplingsfyllet over i en skål. 
 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Bland sammen soya- og ingefærsausen, 1 ss olivenolje, sesamfrøene og saften fra halve limen i en skål. Smak til med ønsket mengde av srirachasausen. 
Fyll et dypt fat eller bolle med varmt vann. Dypp ett og ett rispapir i vannet i omtrent 5 sekunder. Ha det over på en tallerken og legg en stor skje av dumplingsfyllet i midten av papiret. Brett hver side inn mot midten så du får en firkantet pakke. Skyll og varm opp stekepannen fra steg 2 til middels høy varme og ha i litt olje. Stek dumplingsene i 2–3 minutter på hver side, til de blir gylne og litt sprø.
Skyll og del salaten i grove biter. Skjær lange bånd av den siste gulroten fra steg 1 med en skreller eller ostehøvel. Ha salaten og gulroten i en bolle og vend inn omtrent en tredjedel av soya- og ingefærdressingen.
Del resten av limen i båter. Server dumplingsene med salaten og resten av dressingen, og server limebåtene ved siden av.
God middag!