Laktosefri
Glutenfri
Eggestekt ris med reker, chili og vårløk, servert med hakkede peanøtter
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Skalldyr·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Basmatiris
135 g
Karri
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Egg
2 stk
Glutenfri soyasaus
½ pose
Lime
1 stk
Brokkoli
1 stk
Vårløk
½–1 pakke
Reker
100 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Hakkede peanøtter
1 pakke
Søt chilisaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 711 kcal
- Fett: 29 g
- Karbohydrater: 82 g
- Protein: 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Skyll risen godt i kaldt vann. Tilbered risen som anvist på pakken, men kutt ned koketiden med omtrent 2 minutter. Del limen i to.
Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i terninger. Skyll og kutt vårløken i skiver. Hell laken av rekene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien i omtrent 5 minutter. Vend inn vårløken, rekene og ingefærblandingen når det gjenstår 1 minutt av brokkoliens steketid. Ha grønnsakene og rekene over i en serveringsskål, og dekk til med aluminiumsfolie, slik at det holder seg varmt frem til servering.
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha den ferdigkokte risen i pannen, og stek den i omtrent 5 minutter. Krydre med karrien og grønnsaksbuljongen. Knekk eggene i pannen, og rør dem inn i risblandingen, til eggene har stivnet. Smak til med soyasaus, pepper og saften fra limen.
Topp den eggestekte risen med grønnsakene, rekene og de hakkede peanøttene. Server den søte chilisausen til retten.
Vel bekomme!
Vel bekomme!