Ingefærglasert tofu med hvitløksbakte grønnsaker og ris servert med pasjonsfruktdressing
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Ingefærglasert tofu

med hvitløksbakte grønnsaker og ris servert med pasjonsfruktdressing
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Sukker
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper
  • smør
  • salt
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Brokkoli
1 stk
Jasminris
135 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Tofu
1 pakke
(Soya)
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Sukker
1 ts
Lime
½ stk
Pasjonsfrukt
1 stk
Koriander
½ bunt
Rød chili
½ stk
Sukker
½ ss
Rød chili
½ stk
Lime
½ stk
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 683 kcal
  • Fett: 29 g
  • Karbohydrater: 72 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend gjerne litt av pasjonsfruktdressingen inn med de ferdigbakte grønnsakene.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og finhakk hvitløksfeddene. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Del brokkolien i små buketter og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre.
 Tilbered risen som anvist på pakken.
Bland ingefærblandingen sammen med soyasausen og 1 ts sukker i en skål. Kutt tofuen i terninger og vend den inn i marinaden. La tofuterningene ligge i marinaden i et par minutter.  
Skyll og finriv skallet (kun det grønne) fra limen. Skyll og grovhakk korianderen. Skyll og finhakk halvparten av chilien. Del pasjonsfruktene i to, skrap ut innholdet med en teskje, og ha det i en skål. Ha i limeskallet, den finhakkede chilien, halvparten av korianderen, ½ ss sukker og saften fra halvparten av limen, og rør sammen
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør og olje. Stek tofuen sammen med marinaden i 3–4 minutter, til den er gyllen.
Kutt resten av chilien i tynne ringer og resten av limen i båter. Server pasjonsfruktdressingen og limebåtene til retten, og topp med resten av korianderen og chilien. Vel bekomme!
Vel bekomme!