Laktosefri
Fish & chips med frisk råkostsalat, ertepuré, sitron og remulade
4.3 (981)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Urtemiks
1 pakke
Panert torsk
360 g
Grønne erter
250 g
Smør
2 ss
Sitron
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Remulade
1 pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 882 kcal
- Fett: 48 g
- Karbohydrater: 80 g
- Protein: 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tradisjonelt serveres fish & chips med malt- eller løkeddik. Det er ikke så vanlig å ha hjemme på kjøkkenbenken i Norge, men bruk gjerne eplecidereddik eller hvitvinseddik for den tradisjonelle smaken.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn urtemiksen når potetene er ferdig stekte.
Legg fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i 12–15 minutter, eller til den er gyllen og sprø.
Kok ertene i lettsaltet vann i 2–3 minutter. Sil av vannet, tilsett 2 ss smør, og kjør det hele til en jevn puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Kutt sitronen i båter. Skrell gulrøttene, og grovriv dem på et rivjern. Ha gulrøttene i en bolle, og smak til med saft fra sitronen.
Server remuladen og resten av sitronbåtene til retten.
God middag!