Laktosefri
Glutenfri
Krydderstekt kyllingbryst med ovnsbakt søtpotetrisotto, crispy grønnkål og stekesjy
4.31 (107)
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- vann
- smør
- soyasaus
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Søtpotet
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Grønnkål
100 g
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Grana Padano
1 stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Vann
4½ dl
Kyllingbryst med skinn
300 g
Persillade
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 713 kcal
- Fett: 19 g
- Karbohydrater: 91 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du har dårlig tid, kan du skjære kyllingen i strimler og steke den i en stekepanne. Ha gjerne litt tørr hvitvin i risottoen for ekstra god smak.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og kutt søtpoteten i terninger. Legg dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetterningene midt i ovnen i omtrent 20 minutter.
Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Varm opp en mellomstor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i omtrent 1 minutt, eller til løken er blank. Tilsett risottorisen, hønsebuljongen, 1 ss eddik og 4½ dl vann. La risottoen småkoke i 15–18 minutter. Rør i risen av og til.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Legg kyllingen på brettet med søtpoteten, krydre med persilladen, og stek videre i ovnen i 10–12 minutter, eller til søtpoteten er mør, og kyllingen er gjennomstekt. Hvis du bruker et steketermometer, skal kyllingen ha en kjernetemperatur på 68 grader. La kyllingen hvile i 4–5 minutter, og skjær den i skiver før servering.
Kutt grønnkålbladene av stilkene. Skyll, tørk og kutt bladene i grove biter. Finhakk hvitløken. Ha hvitløken og grønnkålen i en skål, og kna inn litt olje og salt. Fordel kålen på den ene siden av stekebrettet sammen med kyllingen og søtpoteten når det gjenstår 4–5 minutter av steketiden, og stek videre til kålen er sprø.
Ha ½ dl vann i stekepannen du stekte kyllingen i, og kok opp. Pisk inn 1 ss smør og 1 ss soyasaus.
Riv Grana Padano-osten på den fine siden av et rivjern. Ha 1 dl av de ovnsbakte søtpotetterningene over i en skål, og mos det sammen med den revne osten. Bland den moste søtpoteten inn i risottoen rett før servering, og smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!