Gourmetburger
Storfeburger med Grana Padanokrem, bacon- og løkmarmelade, og shoestringfries
4.31 (109)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- salt
- pepper
- olje
Poteter
350 g
Hjertesalat
1 stk
Grana Padano
1 stk
Aioli
1 pakke
Hamburger
2 stk
Gul løk
1 stk
Bacon
150 g
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Sukker
½ ts
Hamburgerbrød
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 968 kcal
- Fett: 55 g
- Karbohydrater: 70 g
- Protein: 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du heller foretrekker det kan du kutte potetene i tykkere staver, for mer klassiske pommes frites.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i tynne skiver på langs, og deretter i fyrstikktykke staver (se tips). Fordel potetstavene på et stekebrett med bakepapir, vend inn litt olje, salt og pepper. Stek friesene midt i ovnen i 15–20 minutter. Vend på dem halvveis i steketiden så de blir jevnt stekt.
Skyll og kutt isbergsalaten i tynne strimler.
Finriv Grana Padano osten på et rivjern og bland den sammen med aiolien i en skål.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre burgerne med litt salt og pepper og stek dem i 2–3 minutter på hver side. Legg burgerne på brettet sammen med potetene når det gjenstår omtrent 3 minutter av potetenes steketid.
Skrell og finhakk løken. Varm opp stekepannen fra steg 3 til middels høy varme, og stek baconet og løken i fettet fra burgerne i 2–3 minutter, til den er gyllent. Ha i ½ ts sukker og balsamicovinaigretten, og la det koke i 2–3 minutter, til væsken koker inn, og det får en marmeladekonsistens. Smak til med salt og pepper.
Varm burgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter.
Sett sammen burgerne med salaten, baconmarmeladen og Grana Padanokremen. Server burgerne med shoestring friesene.
God middag!
- Vin:
- Connect The Dots Syrah 2022 (Vmp nr. 17082401). Passer godt til en trøffelburger med bacon og løkmarmelade på grunn av vinens fyldige karakter. Vinen smaker av mørke bær, pepper og krydder komplementerer den rike smaken av trøffel og det salte baconet. Løkmarmeladens sødme balanseres av vinens syre og tanniner, noe som skaper en harmonisk opplevelse med burgerens komplekse smaker.
- Alkoholfritt alternativ:
- Amgijus Real Fantasy (Vmp nr. 15901401). En kombucha med preg av blåbær, røde bær, sort te, urter og sort pepper.