Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- spelthvete,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Smashede poteter
Poteter
350 g
Grønnsaker
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Hamburgerdressing
Sjalottløk
1 stk
Tomatsalsa
½ pakke
Lettmajones (Egg)
1 pakke
Cheeseburger
Hamburger
2 stk
Norvegia (Melk)
1 pakke
Hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 808 kcal
- Fett 42 g
- Karbohydrater 70 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Smashede poteter: Kutt potetene i to eller fire avhengig av størrelsen, og kok de i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, til de er såvidt møre.
- Grønnsaker: Skyll og kutt salaten i tynne strimler. Skyll og kutt tomaten i skiver.
- Hamburgedressing: Skrell og finhakk sjalottløken, og rør den sammen med tomatsalsaen og majonesen i en liten skål. Smak til med salt og pepper.
- Smashede poteter, fortsettelse: Sil vannet av potetene og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Bruk undersiden av en kopp eller en gaffel til å kuse potetene nesten flate. Ringle over litt olje, og stek potetene midt i ovnen i 15 minutter, til de er gylne og litt sprø.
- Burgere: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre burgerne med litt salt og pepper, og stek dem i 2–3 minutter på hver side. Ha burgerne over i en ildfast form, legg på osten, og etterstek de i ovnen i 2–3 minutter, til osten har smeltet.
- Hamburgerbrød: Varm burgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter sammen med burgerne.
- Sett burgerne sammen etter eget ønske. Vel bekomme!