Klassisk cheeseburger servert med smashede poteter

Gourmetburger

Klassisk cheeseburger servert med smashede poteter

4.19 (68)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Spelthvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Tomatsalsa
½ pakke
Lettmajones
1 pakke
(Egg)
Hamburger
2 stk
Norvegia
1 pakke
(Melk)
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
(Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 808 kcal
  • Fett: 42 g
  • Karbohydrater: 70 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Kutt potetene i to eller fire avhengig av størrelsen, og kok de i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, til de er såvidt møre.
 Skyll og kutt salaten i tynne strimler. Skyll og kutt tomaten i skiver.
 Skrell og finhakk sjalottløken, og rør den sammen med tomatsalsaen og majonesen i en liten skål. Smak til med salt og pepper.
Sil vannet av potetene og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Bruk undersiden av en kopp eller en gaffel til å kuse potetene nesten flate. Ringle over litt olje, og stek potetene midt i ovnen i 15 minutter, til de er gylne og litt sprø.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre burgerne med litt salt og pepper, og stek dem i 2–3 minutter på hver side. Ha burgerne over i en ildfast form, legg på osten, og etterstek de i ovnen i 2–3 minutter, til osten har smeltet.
 Varm burgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter sammen med burgerne.
Sett burgerne sammen etter eget ønske. Vel bekomme! 
God middag!