Laktosefri
Mørkokt svinebog i rødvinssaus
mathvetesalat med ovnsbakte beter og syrlig rødløk med dillNy oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Rødbete
1 stk
Gulbete
1 stk
Grønnkål
50 g
Mathvete
1 pakke
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Smør
½ ss
Dill
½ bunt
Rødløk
½ stk
Sitron
½ stk
Sukker
½ ts
Mørkokt svinebog
300 g
Rødvinssaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 681 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 61 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett litt revet skall fra sitronen i mathveten for en friskere smak. Bruk også gjerne plasthansker når du skreller og kutter rødbetene.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og kutt betene i jevnstore terninger på omtrent 2x2 cm (se tips). Fordel betene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek betene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre. Vend inn grønnkålen når det gjenstår 5 minutter av betenes steketid.
Tilbered mathveten som anvist på pakken, men tilsett buljongen i kokevannet.
Skyll og grovhakk dillen. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha løken i en sikt, og skyll den i kaldt vann for en mildere smak. Ha løken i en bolle, og bland inn saften fra den halve sitronen, ½ ts sukker og litt salt. La løken marinere i laken frem til servering. Vend inn dillen rett før servering.
Ha kjøttet og sjyen fra pakken i en kjele sammen med rødvinssausen. Kok opp og la kjøttet trekke i sausen i omtrent 5 minutter på lav varme, eller til det er gjennomvarmt. Kutt kjøttet i skiver før servering.
Vend de ovnsbakte betene, grønnkålen og ½ ss smør inn med den ferdigkokte mathveten, og krydre med litt salt og pepper.
Vel bekomme!