Laktosefri
Glutenfri
Sitrusstekt svinekam med ovnsbakt brokkoli og reddik, servert med potetsalat
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
- olje
Brokkoli
½–1 stk
Reddiker
1 bunt
Svinekam i skiver
300 g
Sitruskrydder
½–1 pakke
Smør
½ ss
Poteter
350 g
Grønt eple
½–1 stk
Aioli
½ pakke
Sennepsvinaigrette
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 652 kcal
- Fett: 38 g
- Karbohydrater: 38 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Legg gjerne svinekammen på grillen hvis det er fint vær. Krydre kjøttet med salt og pepper og grill kjøttet i 3–5 minutter på hver side.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Del potetene i fire eller seks avhengig av størrelsen, og kok dem i lettsaltet vann i 12–15 minutter. Sil av vannet når potetene er gjennomkokt, og skyll dem i kaldt vann.
Del brokkolien i buketter, skrell og del stilken i skiver. Skyll og kutt reddikene i to. Fordel grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 10–12 minutter.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med pepper, og stek det i 3–4 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Tilsett ½ ss smør og sitruskrydderet mot slutten av steketiden, og øs smøret over kjøttet.
Skyll og kutt eplet i terninger. Bland de ferdigkokte potetbitene, eplet, aiolien og sennepsvinaigretten i en skål.
God middag!
Vel bekomme!