Laktosefri
Glutenfri
Crispy kylling med potetmos, ovnsbakte grønnsaker og søt chilisaus
4.07 (86)
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- melk
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Smør
1 ss
Melk
1 dl
Brokkoli
1 stk
Rødløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Crispy kylling
300 g
Søt chilisaus
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 577 kcal
- Fett: 22 g
- Karbohydrater: 63 g
- Protein: 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kyllingen kan også varmes i ovnen sammen med grønnsakene.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll eller skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og kutt rødløken i båter. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel brokkolien og rødløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn hvitløken, litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomvarm.
Sil vannet av potetene når de er ferdigkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Server chilisausen til retten.
God middag!