Vegetar
Plantebasert bbq chunks burger med eple- og rødkålslaw, syltet rødløk, potetfries og chilimajones
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Vann
1 dl
Plantebaserte chunks
280 g
Bbq saus
1 pakke
Grønt eple
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Lett urtedressing
1 pakke
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
Chilimajones
½-1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1023 kcal
- Fett: 55 g
- Karbohydrater: 92 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i staver. Fordel friesene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek friesene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek chunksene i pannen i 3-4 minutter, til de har fått en gyllen stekeskorpe. Vend inn bbq-sausen.
Skyll og kutt eplet i tynne strimler, eller grovriv det på et rivjern. Ha eplet, rødkålen og urtedressingen i en bolle, og bland godt sammen. Krydre med salt og pepper.
Varm burgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter.
Fyll burgerbrødene med eple- og rødkålslawen, bbq-chunksene og den syltede rødløken. Server friesene og chilimajonesen ved siden av.
God middag!