Sommerlige retter
Glutenfri
Sukkersaltet laksefilet med asparges, reddiker og sommerkål, rømmesmørsaus med gressløk
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- salt
- vann
- smør
- pepper
- olje
Poteter
350 g
Laksefilet
270 g
Sukker
1 ss
Salt
1½ ts
Reddiker
½ pakke
Sommerkål
½ stk
Asparges
100 g
Vann
2 dl
Smør
1 ss
Gressløk
1 bunt
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lettrømme
150 g
Vann
1 dl
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 735 kcal
- Fett: 50 g
- Karbohydrater: 36 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten egner seg veldig godt til å grille! Del kålen i båter og brekk av den nederste trevlete delen på aspargesene. Pensle fisken, kålbåtene og aspargesene med nøytral olje og grill over indirekte varme til alt er gjennomvarmt og har fine grillstriper.
Del potetene i to hvis de er store. Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Bland sammen 1 ss sukker og 1½ ts salt i en skål, og strø blandingen på begge sider av fisken. La fisken ligge med blandingen i 15 minutter.
Skyll og del reddikene i skiver. Kutt kålen i grove strimler. Brekk av den nederste trevlete delen på aspargesene og kutt resten i mindre biter. Ha kålen og aspargesen i en kjele med 2 dl vann og damp under lokk i 4 minutter. Hell av vannet og tilsett 1 ss smør, reddikskivene og litt salt og pepper.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, og krydre med litt pepper underveis i stekingen.
Skyll og finhakk gressløken. Kok opp 1 dl vann og grønnsaksbuljongen i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og rør inn lettrømmen, 2 ss smør og gressløken. Smak til med salt og pepper.
God middag!
Vel bekomme!