Laktosefri
Glutenfri
Rød currygryte med soyamarinert sei, pak choy, koriander og peanøtter
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Soyasaus
- vann
- salt
- olje
Jasminris
135 g
Seifilet
325 g
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Pak choy
1 stk
Rød currypaste
⅓–1 pakke
Maisstivelse
¼–½ pakke
Kokoskrem
1 pakke
Lime
½ stk
Soyasaus
2 ss
Vann
2 dl
Salt
¼ ts
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Peanøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 674 kcal
- Fett: 22 g
- Karbohydrater: 75 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Currypasten er sterk, så start med litt og smak deg frem.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt fisken i grove terninger og ha dem i en skål. Bland inn 2 ss soyasaus, og la det stå på kjøkkenbenken til det skal i gryten. Skrell og kutt gulroten i skiver. Skrell og kutt løken i tynne båter. Skyll og kutt pak choyen i strimler.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulroten, løken og ønsket mengde av currypasten (se tips) i omtrent 3 minutter. Ha maisstivelsen i en kopp og rør den ut med 3 ss vann. Tilsett kokoskremen, ¼ ts salt, 2 dl vann og omtrent ¼ av maisjevningen i pannen. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke i omtrent 3 minutter. Tilsett eventuelt mer av maisjevningen og kok opp, om du ønsker en tykkere konsistens. Skru ned varmen og tilsett pak choyen, fisken og soyasausen. La det hele trekke under lokk i omtrent 5 minutter. Smak til med saft fra limen og eventuelt mer av currypasten og salt.
Skyll og grovhakk korianderen. Kutt resten av limen i båter. Topp retten med korianderen og peanøttene, og server limebåtene ved siden av.
Vel bekomme!