Røkt svinekam med honning og appelsin, urtepoteter, sommerkål og limebearnés

Sommerlige retter

Røkt svinekam med honning og appelsin, urtepoteter, sommerkål og limebearnés

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Urtemiks
½–1 pakke
Sommerkål
½ stk
Røkt svinekam uten ben
300 g
Appelsin
½ stk
Honning
1 pakke
Lime
½ stk
Bearnéssaus
½–1 pakke
(Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 696 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 50 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grill gjerne kjøttet, kålen og potetene ute hvis været tillater det.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.  
Skyll og og kutt potetene i båter. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel potet- og løkbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. Vend inn urtemiksen rett før servering.   
Skyll og del kålen i 4 båter gjennom stilkfestet. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kålen i omtrent 1 minutt på hver side eller til de er godt brunet. Ha kålen over i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek kålen i ovnen, over eller under potetene, i 10–15 minutter, eller til den er mør.      
 Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side. Skyll appelsinen og finriv kun det oransje skallet på et rivjern. Ha appelsinskallet, saften fra appelsinen, honningen og saften fra halve limen i en bolle og pisk det sammen. Hell sausen over kjøttet i pannen, og la den koke i omtrent 2 minutter, til den tykner. 
 Ha sausen i en liten kjele, og varm den opp på middels varme. Smak til med litt saft fra limen.
God middag! 
God middag!