Røkt svinekam med honning og appelsin, urtepoteter, sommerkål og limebearnés

Røkt svinekam med honning og appelsin

urtepoteter, sommerkål og limebearnés
Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Urtemiks
½–1 pakke
Sommerkål
½ stk
Røkt svinekam uten ben
300 g
Appelsin
½ stk
Honning
1 pakke
Lime
½ stk
Bearnéssaus
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Melk, Laktose)
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
679 kcal
Fett:
35 g
Karbohydrater:
51 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grill gjerne kjøttet, kålen og potetene ute hvis været tillater det.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.  
Skyll og og kutt potetene i båter. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel potet- og løkbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. Vend inn urtemiksen rett før servering.   
Skyll og del kålen i 4 båter gjennom stilkfestet. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kålen i omtrent 1 minutt på hver side eller til de er godt brunet. Ha kålen over i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek kålen i ovnen, over eller under potetene, i 10–15 minutter, eller til den er mør.      
 Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side. Skyll appelsinen og finriv kun det oransje skallet på et rivjern. Ha appelsinskallet, saften fra appelsinen, honningen og saften fra halve limen i en bolle og pisk det sammen. Hell sausen over kjøttet i pannen, og la den koke i omtrent 2 minutter, til den tykner. 
 Ha sausen i en liten kjele, og varm den opp på middels varme. Smak til med litt saft fra limen.
Vel bekomme!