Bakt seifilet i spicy rabarbraglace servert med ris og pannestekt fennikel
Laktosefri
Glutenfri

Bakt seifilet i spicy rabarbraglace servert med ris og pannestekt fennikel

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • soyasaus
Gul løk
1 stk
Ingefær
1 bit
Rød chili
½ stk
Rabarbra, bit
1 stk
Lime
½ stk
Honning
1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Vann
½ dl
Jasminris
135 g
Seifilet
325 g
(Fisk)
Fennikel
1 stk
Nektarin
1 stk
Lime
½ stk
Koriander
1 bunt
Rød chili
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 521 kcal
  • Fett: 7 g
  • Karbohydrater: 77 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fennikelen kan også bakes med fisken i ovnen: Kutt fennikelen i skiver og legg fisken og glacen oppå. Bak det hele sammen i ovnen i 7–8 minutter. Topp retten med frisk nektarin.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skrell og finhakk løken og ingefæren. Skyll og finhakk halvparten av chilien, og kutt resten i tynne ringer. Skrell og kutt rabarbraen i små terninger. Skyll og finriv skallet (kun det grønne) fra limen.
 Ha honningen i en kjele, og varm den forsiktig opp på middels høy varme. La honningen bruse i omtrent 1 minutt, og vend inn løken, ingefæren, rabarbraen og den finhakkede chilien. Tilsett 1 ss smør og ½ dl vann, og la det hele få et oppkok. Skru ned varmen og la glacen småkoke i omtrent 10 minutter, eller til rabarbraen er helt mør. Tilsett litt mer vann hvis glacen blir tørr. Mos rabarbraen lett sammen med en gaffel, og smak til med saft fra halve limen, limeskallet og litt soyasaus.
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Ha fiskestykkene i en smurt ildfast form, og fordel rabarbraglacen jevnt over. Bak det hele midt i ovnen i 7–8 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
Skyll og del fennikelen i 8 båter på langs. Skyll og kutt nektarinen i tynne båter. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fennikelbåtene med snittflatene ned i omtrent ett minutt på hver side, til de får en stekeskorpe (se tips). Skru av varmen, vend inn nektarinen og resten av saften fra limen, og krydre med salt og pepper.
Skyll og grovhakk korianderen. Fordel risen, fisken, fennikelen og nektarinen på tallerkener og topp med rabarbraglacen, korianderen og chiliringene. God middag! 
Vel bekomme!