Glutenfri
Svinekam med stuet sopp
stekt grønnkål, ovnsbakte urtepoteter og squashRetten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Småpoteter
300 g
Grønn squash
1 stk
Urtemiks
½–1 pakke
Mager svinekam i skiver
300 g
Sjampinjong
100 g
Lettmelk
½–1 dl
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Hvetemel
1 ts
Brokkolistilker og grønnkål
150–200 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 474 kcal
- Fett: 19 g
- Karbohydrater: 32 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll potetene. Skyll og kutt squashen i grove terninger. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Ha litt olje, salt og pepper over grønnsakene, og stek dem i ovnen i omtrent 15 minutter. Vend inn urtemiksen i grønnsakene når de ferdigstekte.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter på hver side, til det er gyllent og gjennomstekt. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile til resten av retten er klar.
Rens soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske. Ha over 1 ts hvetemel og buljongen, og la det steke sammen i 1 minutt. Spe på med melken litt etter litt, til ønsket konsistens. Kok opp, skru ned varmen, og hold den stuede soppen varm frem til servering. Smak til med salt og pepper.
Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels varme, og ha i litt olje. Stek grønnkålblandingen i 2–3 minutter, til grønnkålen har falt lett sammen og brokkolistilkene er møre. Krydre med salt og pepper.
God middag!
Vel bekomme!