Svinekam med stuet sopp og stekt grønnkål, ovnsbakte urtepoteter og squash
20-30
Glutenfri

Svinekam med stuet sopp og stekt grønnkål, ovnsbakte urtepoteter og squash

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • hvetemel
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • soyasaus

Ovnsbakte urtepoteter og squash

småpoteter
Småpoteter
300 g
grønn squash
Grønn squash
1 stk
urtemiks
Urtemiks
½–1 pakke

Svinekam

mager svinekam i skiver
Mager svinekam i skiver
300 g

Stuet sopp

sjampinjong
Sjampinjong
100 g
lettmelk
Lettmelk (Melk, Laktose)
½–1 dl
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Hvetemel
1 ts

Brokkolistilker og grønnkål

brokkolistilker og grønnkål
Brokkolistilker og grønnkål
150–200 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 475 kcal
  • Fett 19 g
  • Karbohydrater 32 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte urtepoteter og squash: Skyll potetene. Skyll og kutt squashen i grove terninger. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir.  Ha litt olje, salt og pepper over grønnsakene, og stek dem i ovnen i omtrent 15 minutter. Vend inn urtemiksen i grønnsakene når de ferdigstekte. 
  3. Svinekam: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter på hver side, til det er gyllent og gjennomstekt. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile til resten av retten er klar.
  4. Stuet sopp: Rens soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske. Ha over 1 ts hvetemel og buljongen, og la det steke sammen i 1 minutt. Spe på med melken litt etter litt, til ønsket konsistens. Kok opp, skru ned varmen, og hold den stuede soppen varm frem til servering. Smak til med soyasaus og pepper. 
  5. Brokkolistilker og grønnkål: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels varme, og ha i litt olje. Stek grønnkålblandingen i 2–3 minutter, til grønnkålen har falt lett sammen og brokkolistilkene er møre. Krydre med salt og pepper.
  6. God middag!