20-30
Glutenfri
Svinekam med stuet sopp og stekt grønnkål, ovnsbakte urtepoteter og squash
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk,
- soya
Basisvarer
- hvetemel
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- soyasaus
Ovnsbakte urtepoteter og squash
Småpoteter
300 g
Grønn squash
1 stk
Urtemiks
½–1 pakke
Svinekam
Mager svinekam i skiver
300 g
Stuet sopp
Sjampinjong
100 g
Lettmelk (Melk, Laktose)
½–1 dl
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Hvetemel
1 ts
Brokkolistilker og grønnkål
Brokkolistilker og grønnkål
150–200 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 475 kcal
- Fett 19 g
- Karbohydrater 32 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Ovnsbakte urtepoteter og squash: Skyll potetene. Skyll og kutt squashen i grove terninger. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Ha litt olje, salt og pepper over grønnsakene, og stek dem i ovnen i omtrent 15 minutter. Vend inn urtemiksen i grønnsakene når de ferdigstekte.
- Svinekam: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter på hver side, til det er gyllent og gjennomstekt. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile til resten av retten er klar.
- Stuet sopp: Rens soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske. Ha over 1 ts hvetemel og buljongen, og la det steke sammen i 1 minutt. Spe på med melken litt etter litt, til ønsket konsistens. Kok opp, skru ned varmen, og hold den stuede soppen varm frem til servering. Smak til med soyasaus og pepper.
- Brokkolistilker og grønnkål: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels varme, og ha i litt olje. Stek grønnkålblandingen i 2–3 minutter, til grønnkålen har falt lett sammen og brokkolistilkene er møre. Krydre med salt og pepper.
- God middag!