IKKE BRUK Krydderstekt brystfilet av saktevoksende kylling med potetskiver og brokkoli, syltet rødløk og bearnéssaus
Saktevoksende kylling
Glutenfri

IKKE BRUK Krydderstekt brystfilet av saktevoksende kylling med potetskiver og brokkoli, syltet rødløk og bearnéssaus

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Brokkoli
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kyllingbryst u/skinn (saktevoksende)
300 g
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
2 dl
Bearnéssaus
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 593 kcal
  • Fett: 24 g
  • Karbohydrater: 53 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødløken kan kuttes i båter, og stekes i ovnen sammen med potetene hvis du heller vil det. Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek til kjernetemperaturen ligger på 65 grader.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i skiver. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel potetene, brokkolien og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.   
 Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen, og krydre med persilladen. Legg kyllingen oppå potetene på stekebrettet når det gjenstår 10–15 minutter av potetenes steketid. Kyllingens steketid avhenger av størrelsen på kyllingbrystet (se tips). La kyllingen hvile i 5 minutter før du skjærer den i skiver. 
 Skrell og kutt løken i tynne skiver. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 2 dl vann i en kjele. Ha i løken, og kok videre i 1 minutt. Rør om, slik at all løken blir syltet. La løken trekke i laken i 2 minutter.  
 Ha sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag!
Vel bekomme!