Vegetar
Falafler i fullkornspitabrød med frisk eple- og dillsalat og hjemmelaget tzatziki
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- sukker
- olje
- salt
- pepper
Agurk
½ stk
Grønt eple
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
½ stk
Dill
½ bunt
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Sukker
1 ts
Agurk
½ stk
Hvitløksfedd
½–1 stk
Yoghurt naturell
150 g
Dill
½ bunt
Sitron
¼–½ stk
Fullkornspita
4 stk
Falafler
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 796 kcal
- Fett: 22 g
- Karbohydrater: 119 g
- Protein: 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sylt gjerne rødløken for ekstra god smak! Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
Varm opp stekeovnen til 190 grader varmluft.
Skyll agurken og eplet. Del eplet og halve agurken i tynne skiver. Skyll og del hjertesalaten i grove biter. Skrell og del rødløken i tynne skiver, og ha grønnsakene i en serveringsskål. Skyll og finhakk dillen. Bland saften fra halve sitronen, 1 ss olivenolje, 1 ts sukker og halvparten av dillen sammen i en bolle, og vend dressingen inn i salaten.
Riv resten av agurken på den grove siden av et rivjern. Klem ut så mye vann du klarer av den revne agurken. Skrell og finhakk hvitløken. Bland agurken, yoghurten, hvitløken og resten av dillen sammen i en serveringsskål, og smak til med olivenolje, saft fra sitronen, salt og pepper.
Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek falaflene i 4–5 minutter, eller til de har en gyllen skorpe.
God middag!
Vel bekomme!