Rød currygryte med soyamarinert sei, pak choy, koriander og peanøtter
Laktosefri
Glutenfri

Rød currygryte med soyamarinert sei, pak choy, koriander og peanøtter

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Soyasaus
  • vann
  • salt
  • olje
Jasminris
135 g
Seifilet
325 g
(Fisk)
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Pak choy
1 stk
Rød currypaste
⅓–1 pakke
Maisstivelse
¼–½ pakke
Kokoskrem
1 pakke
Lime
½ stk
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Vann
2 dl
Salt
¼ ts
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 674 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 75 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Currypasten er sterk, så start med litt og smak deg frem.

Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Kutt fisken i grove terninger og ha dem i en skål. Bland inn 2 ss soyasaus, og la det stå på kjøkkenbenken til det skal i gryten. Skrell og kutt gulroten i skiver. Skrell og kutt løken i tynne båter. Skyll og kutt pak choyen i strimler.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulroten, løken og ønsket mengde av currypasten (se tips) i omtrent 3 minutter. Ha maisstivelsen i en kopp og rør den ut med 3 ss vann. Tilsett kokoskremen, ¼ ts salt, 2 dl vann og omtrent ¼ av maisjevningen i pannen. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke i omtrent 3 minutter. Tilsett eventuelt mer av maisjevningen og kok opp, om du ønsker en tykkere konsistens. Skru ned varmen og tilsett pak choyen, fisken og soyasausen. La det hele trekke under lokk i omtrent 5 minutter. Smak til med saft fra limen og eventuelt mer av currypasten og salt.
Skyll og grovhakk korianderen. Kutt resten av limen i båter. Topp retten med korianderen og peanøttene, og server limebåtene ved siden av. 
Vel bekomme!