Pasta carbonara med bacon, ruccola- og tomatsalat og pinjekjerner
4.36 (225)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Pasta
200 g
Grønne erter
125 g
Egg
2 stk
Grana Padano
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Baconterninger
150 g
Matfløte
150 g
Ruccola
50 g
Cherrytomater
250 g
Pinjekjerner
1 pakke
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 958 kcal
- Fett: 48 g
- Karbohydrater: 87 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne på middels høy varme i et par minutter, til de er gylne.
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Kok ertene sammen med pastaen det siste minuttet av pastaens koketid. Hell vannet av den ferdigkokte pastaen, men ta vare på omtrent 1 dl av pastavannet i et desilitermål.
Knekk eggene i en skål, og skill eggeplommene fra eggehvitene. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Bland sammen eggeplommene og osten i en skål.
Skrell og finhakk løken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og baconet i omtrent 3 minutter, til løken er blank og baconet er gyllent. Ha i matfløten, og la den kremede baconsausen småkoke i omtrent 3–4 minutter, til fløten har tyknet. Smak til med salt og pepper.
Bland sammen pastaen, ertene og den kremede baconsausen, og rør inn eggeblandingen. Spe på med 1 dl av pastavannet, litt etter litt, under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Skyll ruccolaen og cherrytomatene, og kutt cherrytomatene i to. Bland sammen ruccolaen, cherrytomatene, pinjekjernene og balsamicovinaigretten i en serveringsskål.
Frys ned eggehvitene, og bruk dem neste gang du trenger dem.
Vel bekomme!