BBQ-glaserte kyllingvinger med ovnsbakt søtpotet og frisk eplecoleslaw
25-35
Glutenfri

BBQ-glaserte kyllingvinger med ovnsbakt søtpotet og frisk eplecoleslaw

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakt søtpotet

søtpotet
Søtpotet
1 stk
urtemiks
Urtemiks
½ pakke

BBQ-glaserte kyllingvinger

konfiterte kyllingvinger med koreansk barbecue
Konfiterte kyllingvinger med koreansk barbecue
650 g
bbq saus
Bbq saus
1 pakke

Eplecoleslaw

grønt eple
Grønt eple
1 stk
hodekål
Hodekål
200–300 g
gulrot
Gulrot
1 stk
hvitløksdressing
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
sitron
Sitron
½ stk

Topping

gressløk
Gressløk
1 bunt
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 899 kcal
  • Fett 57 g
  • Karbohydrater 56 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For hetere kyllingvinger, kan du vende inn chiliflakene med kyllingvingene ved steking.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakt søtpotet: Skyll og kutt søtpoteten i båter. Fordel søtpoteten på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, urtemiksen, salt og pepper. Stek søtpoteten i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og møre.
  3. BBQ-glaserte kyllingvinger: Fordel kyllingvingene på et stekebrett med bakepapir. Stek kyllingen i ovnen i 10 minutter. Ta ut brettet, dra kyllingen litt fra hverandre og vend inn barbecuesausen. Stek kyllingvingene i omtrent 8 minutter til. 
  4. Eplecoleslaw: Skyll eplet og hodekålen. Skrell gulroten. Grovriv gulroten og eplet på et rivjern. Kutt hodekålen i tynne strimler. Bland sammen grønnsakene og hvitløksdressingen i en salatbolle. Smak til med litt saft fra sitronen, salt og pepper. 
  5. Topping: Skyll, tørk og finhakk gressløken. Topp retten med gressløken, og chiliflakene for litt hete. God middag!