Kyllingbryst med appelsin- og ingefærbakte gulrøtter, kokte poteter og kremet appelsinsaus
4.12 (130)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker/honning
- salt
- pepper
- olje
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
400 g
Ingefær
1 bit
Timian
½ bunt
Appelsin
½–1 stk
Sukker/honning
½ ss
Kremet appelsinsaus
1 pakke
Kyllingbryst med skinn
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 559 kcal
- Fett: 20 g
- Karbohydrater: 56 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk steketermometer på kyllingen for best resultat. Ta ut kyllingen når kjernetemperaturen ligger på 65 grader, og la kyllingen hvile i 5 minutter før du skjærer den i skiver. Da vil temperaturen ligge på 68–70 grader, som er perfekt for kyllingbryst.
Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.
Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i to på langs. Skrell ingefæren, og finriv omtrent 1 ss av den på et rivjern. Dra bladene av timianen. Fordel gulrøttene i en ildfast form, og vend inn litt olje, ½ ss sukker eller flytende honning, ingefæren, ønsket mengde av timianen og saften fra appelsinen. Krydre med salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 12–15 minutter.
Legg posen med kremet appelsinsaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i omtrent 2 minutter. Snu kyllingen, og stek den videre i omtrent 2 minutter på andre siden. Stek kyllingen på brettet med gulrøttene de siste 5–6 minuttene av gulrøttenes steketid (se tips).
Vel bekomme!
Vel bekomme!