Hoisinglasert lårfilet av saktevoksende kylling med wokkede grønnsaker, fullkornsris og peanøtter
Saktevoksende kylling
Laktosefri
Glutenfri

Hoisinglasert lårfilet av saktevoksende kylling med wokkede grønnsaker, fullkornsris og peanøtter

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
En smakfull wok med saftig kylling og sprø grønnsaker. Den kinesiske hoisinsausen er søt og fyldig, og passer perfekt i kombinasjon med syrlig lime.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Soyasaus
  • vann
  • olje
Fullkornsris
125 g
Lime
1 stk
Kyllinglår utbenet u/skinn (saktevoksende)
350 g
Hoisinsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø)
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Vann
½ dl
Gulrot
1 stk
Vårløk
½ pakke
Pak choy
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Vårløk
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 849 kcal
  • Fett: 43 g
  • Karbohydrater: 70 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Behold fettet på kyllingen, det smelter i stekepannen og gjør kyllingen ekstra mør og saftig.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den er gyllen (se tips).  
 Del limen i to. Tilsett hoisinsausen, 1 ss soyasaus, ½ dl vann og saften fra halve limen. Gi det hele et raskt oppkok, og ta pannen av varmen. Smak til med skallet fra limen, og eventuelt mer av saften fra limen. 
 Skrell og kutt gulroten i skiver på skrå. Skyll og kutt vårløken i tynne ringer. Skyll og kutt pak choyen i strimler. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme (eller bruk den fra punkt 3), og ha i litt olje. Stek gulroten og pak choyen i 2–4 minutter, til de er lett gylne, men fortsatt har litt krønsj. Bland inn sesamfrøene, halvparten av vårløken og ønsket mengde av ingefær,- hvitløk- og chiliblandingen. Stek det hele videre i 1 minutt.   
Topp retten med de hakkede peanøttene og resten av vårløken før servering.
Vel bekomme!