Granatepletabbouleh med falafler, ovnsbakte blomkålbåter og tyrkisk krydderyoghurt

Sultne gutter

Vegetar

Granatepletabbouleh med falafler, ovnsbakte blomkålbåter og tyrkisk krydderyoghurt

4.1 (105)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Blomkål
½ stk
Persillade
2 pakke
(Sulfitt)
Yoghurt naturell
1 pakke
(Melk, Laktose)
Tyrkisk krydder
1 pakke
Bulgur
½ pakke
(Hvete)
Vårløk
½ pakke
Bladpersille
1 bunt
Granateple
1 stk
Rødt eple
1 stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Falafler
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 594 kcal
  • Fett: 21 g
  • Karbohydrater: 77 g
  • Protein: 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp blomkålbåtene med litt av granateplekjernene og den finhakkede persillen for et ekstra innbydende resultat.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Kutt blomkålen i to, og så i tynne båter ut fra stilkfestet. Fordel blomkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og persilladen. Stek blomkålen i ovnen i 15–20 minutter.
 Ha yoghurten i en liten serveringsskål, og smak til med det tyrkiske krydderet og salt. La yoghurten stå på benken frem til servering.
Tilbered halvparten av pakken med bulgur som anvist på pakken.
 Skyll og del vårløken i tynne skiver. Skyll og finhakk persillen. Del granateplet i to, og bank eller plukk ut granateplekjernene i en skål. Skyll og kutt eplet i små terninger. Bland sammen den ferdigkokte bulguren, vårløken, persillen, granateplekjernene og eplet i en salatbolle. Smak til med 1 ss olivenolje, saften fra halve sitronen, litt salt og pepper.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falaflene i 3–4 minutter, eller til de er gjennomvarme. 
God middag!
Vel bekomme!