Laktosefri
Glutenfri
Bakt seifilet med sprø poteter og brokkoli, spicy kålsalat og soyasmør
3.89 (76)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- soyasaus
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Brokkoli
1 stk
Chiliflak
1 pakke
Seifilet
325 g
Smør
2 ss
Soyasaus
2 ss
Finsnittet hodekål
150 g
Chilimajones
½–1 pakke
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 577 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 39 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brokkolien kan gjerne få en stekeskorpe, da smaker den bare enda bedre!
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene og kutt potetene i munnstore biter. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og peper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og sprø (se tips). Vend inn ønsket mengde av chiliflakene når grønnsakene er ferdigstekte.
Skyll og tørk fiskestykkene, og ha dem i en ildfast form. Fordel 2 ss smør og 2 ss soyasaus i formen med fisken, og krydre med litt pepper. Stek fisken i ovnen, under grønnsakene, når det gjenstår omtrent 8 minutter av grønnsakenes steketid. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Server soyasmøret i formen til retten.
Bland kålen og chilimajonesen i en skål, og smak til med saft fra limen, litt salt og pepper.
Kutt eventuelle rester fra limen i båter, og server dem til retten. God middag!
Vel bekomme!