Laktosefri
Tonkatsu - japansk lakseschnitzel med coleslaw, teriyakisaus og sesamfrø
4.29 (284)
Under 30 min
10 Ingredienser
Tonkatsu lages vanligvis med svinekjøtt som paneres og friteres. Her har vi laget en variant med laks.
Tonkatsu lages vanligvis med svinekjøtt som paneres og friteres. Her har vi laget en variant med laks.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- eplesider- eller hvitvinseddik
- soyasaus
- salt
- pepper
- olje
Ris
135 g
Ingefær
½ bit
Gulrot
1 stk
Sommerkål
½ stk
Chiliflak
½–1 pakke
Aioli
½–1 pakke
Sukker
½ ts
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Soyasaus
½ ss
Lakseburgere
260 g
Panering
½ pakke
Teriyakisaus
½–1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 859 kcal
- Fett: 40 g
- Karbohydrater: 85 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og grovriv ingefæren og gulroten. Skyll og kutt kålen i tynne strimler. Ha ingefæren, gulroten og kålen i en bolle og tilsett ½ ts sukker, ønsket mengde chiliflak, ½ ss eddik, ½ ss soyasaus og aiolien. Vend godt sammen, og smak til med salt og pepper.
Krydre lakseburgerne med salt og pepper på begge sider. Ha paneringen på en tallerken, og vend burgerne i paneringen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i olje. Stek lakse-tonkatsuene i omtrent 3 minutter på hver side eller til paneringen er sprø og burgerne er gjennomstekte. Kutt gjerne tonkatsuene i strimler før servering.
Server lakse-tonkatsuene med risen, coleslawen, teriyakisausen og dryss over sesamfrøene. God middag!
Vel bekomme!