Laktosefri
Glutenfri
Kanadisk bacon Poutine med frisk salat
4.15 (66)
Under 35 min
10 Ingredienser
En Kanadisk streetfood rett utviklet i Quebec-området i 1950-årene. Sprø pommes frites med revet ost og varm sjysaus laget på oksekraft.
En Kanadisk streetfood rett utviklet i Quebec-området i 1950-årene. Sprø pommes frites med revet ost og varm sjysaus laget på oksekraft.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Søtpotet
1 stk
Bacon
150 g
Sjysaus
½ pakke
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Bladpersille
½ bunt
Revet ost
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 659 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 58 g
- Protein: 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll eller skrell potetene og søtpoteten. Kutt potetene i tynne staver, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er gjennomstekte og gylne. Vend om på potetene en gang under steketiden.
Ha baconterningene i en stekepanne, og varm pannen opp til høy varme. Stek baconet i 5–7 minutter, eller til det er sprøtt. Ha baconet over på en tallerken med kjøkkenpapir, slik at fettet absorberes.
Ha sausen i en liten kjele og varm opp under omrøring.
Skyll tomaten og hjertesalaten. Kutt tomaten i store terninger, og hjertesalaten i mindre biter. Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Vend tomaten, salaten, løken og vinaigretten sammen i en serveringsskål.
Skyll, tørk og grovhakk persillen. Fordel friesene i fire skåler eller på et stort fat, og topp med baconet, persillen og den revne osten. Hell over sjysausen og server salaten til.
Vel bekomme!