Wok med sprøstekt kylling, brokkoli og paprika i østerssaus, servert med jasminris
Laktosefri
Glutenfri

Wok med sprøstekt kylling, brokkoli og paprika i østerssaus, servert med jasminris

4.25 (481)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Bløtdyr
    ·
  • Fisk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • vann
  • soyasaus
  • salt
  • pepper
Jasminris
135 g
Hvitløksfedd
1 stk
Ingefær
½ bit
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Maisstivelse
1 pakke
Olje
2 ss
Brokkoli
1 stk
Rød paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Østers- og vårløksaus
1 pakke
(Fisk, Bløtdyr)
Vann
½–1 dl
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 795 kcal
  • Fett: 29 g
  • Karbohydrater: 90 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også servere litt hakkede peanøtter eller cashewnøtter til retten.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finriv hvitløken og omtrent ½ ss av ingefæren på et rivjern. Skjær kyllingen i mindre biter. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak.
 Bland ingefæren med hvitløken, 2 ss olje og litt salt og pepper i en skål. Ha maisstivelsen i en annen skål. Vend kyllingen først i oljeblandingen, og deretter i maisstivelsen.
 Varm opp en stekepanne eller wokpanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, uten å røre om, til den har en sprø stekeskorpe. Snu kyllingen, og stek den videre i 2–3 minutter til. Stek gjerne kyllingen i to omganger. Ha kyllingen over på en tallerken.
 Kutt ønsket mengde av brokkolien i buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i biter. Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Skrell og kutt rødløken i båter. 
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Wokk grønnsakene i 2–3 minutter, til de er litt gylne, men fortsatt sprø. Krydre med salt og pepper. Tilsett østers- og vårløksausen, ½–1 dl vann og 1 ss soyasaus. Gi woken et raskt oppkok, og ta den av varmen. Ha i kyllingen helt til slutt.
Vel bekomme!
Vel bekomme!