Pizza Bianca med bakt fennikel, marinerte reker og dill-relish servert med reddiker og kålsalat

Pizza Bianca med bakt fennikel, marinerte reker og dill-relish servert med reddiker og kålsalat

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
Fennikel
1 stk
Lettrømme
1 pakke
(Melk, Laktose)
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Grana Padano
½–1 pakke
(Egg, Melk)
Pizzabunner
2 stk
(Hvete, Rug)
Sjalottløk
1 stk
Reddiker
1 bunt
Dill
1 bunt
Kapers
½–1 glass
Reker
50–100 g
(Skalldyr)
Finsnittet hodekål
150 g
Oregano
½–1 pakke
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 770 kcal
  • Fett: 29 g
  • Karbohydrater: 97 g
  • Protein: 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fennikelen kan også servers rå oppå pizzaen, sammen med reddiken og rekene. Hvis du steker flere pizzaer samtidig er det lurt å bytte plass på stekebrettene midtveis i steketiden, for et jevnere resultat.

Varm opp stekeovnen til 240 grader varmluft, eller så varmt som ovnen din går.
 Skyll og kutt fennikelen i tynne skiver. Ha lettrømmen i en skål, og smak til med kryddermiksen. Finriv Grana Padanoen på et rivjern i skålen med med rømmedressingen, og vend godt sammen.
 Legg pizzabunnene utover stekebrett med bakepapir. Fordel rømmesausen jevnt utover pizzabunnene, og legg fennikelskivene over. Stek pizzaene midt i ovnen i 5–8 minutter. Fennikelen kan med fordel få en gyllen karamellisert flate. 
Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll reddikene og dillen, og hell laken av rekene og nesten all laken av kapersene. Ta vare på litt av laken fra kapersene. Kutt reddikene i tynne skiver, og finhakk dillen og kapersene. Ha løken, dillen, kapersen og litt av laken fra kapersen i en skål. Smak til med litt salt og pepper, og vend rekene inn i marinaden. 
 Ha kålen og oreganoen i en bolle, og vend inn 1 ss eddik, 1 ss olivenolje og litt salt og pepper.
Topp pizzaene med de marinerte rekene og dill-relishen, og server salaten ved siden av. Vel bekomme! 
Vel bekomme!