Laktosefri
Glutenfri
Pannestekt lyrfilet med ris, reddiker og nektarin, servert med hjemmelaget garam-masala saus
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- smør
- salt
- olje
- pepper
Jasminris
135 g
Gul løk
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Garam masala
½–1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Vann
1 dl
Lyrfilet
325 g
Glutenfri soyasaus
½ pose
Smør
1 ss
Reddiker
½ bunt
Nektarin
1 stk
Grønne bønner
150 g
Rød chili
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 676 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 69 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du kutter chilien i tynne ringer og legger den i iskaldt vann blir den mindre sterk.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og grovhakk løken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i halve pakken med ingefærblandingen. Stek løken og garam masalaen i omtrent 2 minutter. Tilsett kokoskremen og 1 dl vann. Gi det hele et oppkok, skru ned varmen til middels varme, og la det småkoke i omtrent 4 minutter.
Skyll bønnene, reddikene og nektarinen. Kutt vekk endene på bønnene, og del reddikene og nektarinen i båter.
Kjør sausen jevn med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Ringle resten av ingefærblandingen i sausen rett før servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Tilsett 1 ss smør og soyasausen mot slutten av steketiden, og øs soyasmøret over fisken. Legg fisken over på en tallerken og la den hvile frem til servering.
Varm opp stekepannen med soyasmør fra forrige punkt til middels høy varme, og stek bønnene og reddikene i omtrent 2 minutter. Ta stekepannen vekk fra varmen, og vend inn nektarinbåtene.
Skyll og kutt chilien i tynne ringer (se tips), og topp retten med ringene.
Vel bekomme!