Bakt ostekake med mandler og tranebær, servert med karamellisert eplekompott og sprø kanelsmuler
Retten har ingen vurdering
Under 70 min
13 Ingredienser
"Svensk ostkaka"....... noe?
"Svensk ostkaka"....... noe?
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Mandler·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Sukker
- hvetemel
- vann
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
Cottage cheese
1 beger
Egg
1 stk
Crème fraîche
75 g
Sitronskall
1 stk
Mandelflak
1 pakke
Tranebær
1 pakke
Melk
2 ss
Sukker
30 g
Hvetemel
2 ss
Rødt eple
1 stk
Sitron
1 stk
Sukker
1 ss
Vann
1 ss
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
Sukker- og kanelblanding
1 pakke
Smør
1 ss
Crème fraîche
75 g
Honning
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1367 kcal
- Fett: 32 g
- Karbohydrater: 245 g
- Protein: 25 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk romtempererte egg. Kaken smaker best varm, men kan være litt vanskelig å få ut av formen uten å avkjøle den. Avkjøl da kaken helt på et fat som tåler varme, ta den ut av formen, og varm kaken før servering.
Varm opp stekeovnen til 175 grader varmluft.
Ha cottage cheesen i en bolle og kjør den jevn med en stavmikser, eller press den igjennom en sil. Knekk eggent, og ha det i bollen. Pisk egget og osten godt sammen. Vend inn halvparten av crème fraîchen, 2 ss melk, 30 g sukker og 2 ss hvetemel. Skyll og finriv skallet på sitronen (kun det gule), og ha det i bollen. Pisk det hele godt sammen, til en klumpfri og luftig masse. Vend inn mandelflakene og tranebærene til slutt.
Finn fram en springform på ca 12 cm diameter, og legg litt bakepapir i bunnen. Du kan også bruke smurte porsjonsformer, hvis du ikke har liten springform. Hell ostekakesmeten i formen, og stek kaken midt i ovnen i omtrent 40 minutter. Avkjøl kaken og ta den forsiktig ut av formen (se tips). Det kan være lurt å bruke en kniv langs kanten, slik at kaken løsner.
Skrell og kutt eplet i grove terninger. Ha 1 ss sukker og 1 ss vann i en tykkbunnet kjele, og varm forsiktig opp på middels høy varme. Kok sukkeret til vannet er fordampet og sukkeret er gyllent. Tilsett epleterningene og saften fra sitronen, gi karamellen et oppkok, og skru ned til middels varme. Kok kompotten under lokk i omtrent 15 minutter, eller til eplet er helt mørt.
Kutt brødet i små terninger, eller kjør det til smuler i en kjøkkenmaskin. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør, brødet og sukker- og kanelblandingen. Stek det hele til brødet og sukkeret er gyllent. Avkjøl kanelsmulene i en skål.
Ha resten av crème fraîchen i en skål og pisk inn honningen.
Kutt kaken i passe stykker og ha dem på hver sin tallerken. Hell litt av honningtrekket over kaken, og server eplekompotten og kanelsmulene til desserten. Godt nytt år!
Vel bekomme!