Laktosefri
Asiatisk suppe med spicy kyllingboller og nudler servert med smilende egg, sopp og koriander
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
Garam masala
½–1 pakke
Asiatisk suppebase
700 g
Kyllingkjøttdeig
150 g
Røkt chilimix
½–1 pakke
Hvetemel
½ ss
Egg
2 stk
Eggenudler
125 g
Rødløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Koriander
1 bunt
Sjampinjong
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 765 kcal
- Fett: 37 g
- Karbohydrater: 71 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rør ett av eggene inn med kyllingkjøttdeigen før du knar den til boller. Du kan også kna deigen i en dobbel brødpose, og presse ut små boller rett fra posen og ned i suppen.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek garam masalaen i omtrent 2 minutter, og hell over suppebasen. Gi det hele et oppkok, skru ned varmen, og la suppen småkoke frem til servering. Spe med litt vann hvis suppen blir for tykk.
Ha kyllingkjøttdeigen i en bolle, og rør inn ønsket mengde av chilimiksen, ½ ss hvetemel og litt salt og pepper (se tips). Form deigen til små boller med fuktede hender eller med en skje. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek bollene i omtrent 2 minutter på hver side. Ha bollene oppi suppen omtrent 4 minutter før servering.
Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 7–8 minutter, da er de smilende. Hell av vannet, avkjøl eggene i kaldt vann, og del dem i to rett før servering.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Skrell og kutt gulroten i tynne skiver på skrå. Skyll og grovhakk korianderen. Børst vekk eventuelle jordrester, og kutt soppen i skiver. Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, til den er gyllen. Ha i løken og gulroten, og la det steke sammen i 2 minutter til. Krydre med litt salt og pepper.
Fordel nudlene i to skåler og øs suppen med kyllingbollene over. Topp suppen med eggene, grønnsakene og korianderen. Håper det smaker!
God middag!