Asiatisk suppe med spicy kyllingboller og nudler servert med smilende egg, sopp og koriander
Laktosefri

Asiatisk suppe med spicy kyllingboller og nudler servert med smilende egg, sopp og koriander

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
Garam masala
½–1 pakke
Asiatisk suppebase
700 g
(Melk)
Kyllingkjøttdeig
150 g
Røkt chilimix
½–1 pakke
Hvetemel
½ ss
(Hvete)
Egg
2 stk
(Egg)
Eggenudler
125 g
(Egg, Hvete)
Rødløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Koriander
1 bunt
Sjampinjong
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 765 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 71 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rør ett av eggene inn med kyllingkjøttdeigen før du knar den til boller. Du kan også kna deigen i en dobbel brødpose, og presse ut små boller rett fra posen og ned i suppen.

 Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek garam masalaen i omtrent 2 minutter, og hell over suppebasen. Gi det hele et oppkok, skru ned varmen, og la suppen småkoke frem til servering. Spe med litt vann hvis suppen blir for tykk. 
 Ha kyllingkjøttdeigen i en bolle, og rør inn ønsket mengde av chilimiksen, ½ ss hvetemel og litt salt og pepper (se tips). Form deigen til små boller med fuktede hender eller med en skje. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek bollene i omtrent 2 minutter på hver side. Ha bollene oppi suppen omtrent 4 minutter før servering. 
Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 7–8 minutter, da er de smilende. Hell av vannet, avkjøl eggene i kaldt vann, og del dem i to rett før servering. 
 Tilbered nudlene som anvist på pakken.
 Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Skrell og kutt gulroten i tynne skiver på skrå. Skyll og grovhakk korianderen. Børst vekk eventuelle jordrester, og kutt soppen i skiver. Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, til den er gyllen. Ha i løken og gulroten, og la det steke sammen i 2 minutter til. Krydre med litt salt og pepper.
Fordel nudlene i to skåler og øs suppen med kyllingbollene over. Topp suppen med eggene, grønnsakene og korianderen. Håper det smaker! 
God middag!