Laktosefri
Thaisalat med helstekt svinefilet, peanøtter og fullkornsris
4.17 (286)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
Fullkornsris
135 g
Filetstykke av svin
300 g
Sesam- og chilisaus
½–1 pakke
Rødløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Ponzusaus
1 pakke
Lime
1 stk
Srirachasaus
1 pakke
Hakkede peanøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 701 kcal
- Fett: 21 g
- Karbohydrater: 77 g
- Protein: 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skjær kjøttet i strimler før du steker det for å spare tid. Det setter også mer smak på kjøttet.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på alle sider, til det er gyllent. Ha kjøttet over i en ildfast form, og stek det midt i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til det er gjennomstekt, men fortsatt saftig. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter, før du skjærer det i tynne skiver. Hell over sesam- og chilisausen.
Skrell og kutt løken i tynne strimler. Skyll paprikaen og salaten. Kutt paprikaen i tynne strimler, og salaten i grove strimler. Ha ponzusausen i en stor bolle, klem over saften fra limen, og smak til med srirachasausen. Vend inn løken, paprikaen og salaten.
Fordel salaten på et fat, topp med kjøttet, og dryss over peanøttene før servering.
God middag!