Krydderstekt svinekam med kremet sitronpasta, servert med ovnsbakte cherrytomater og brokkoli

Krydderstekt svinekam med kremet sitronpasta, servert med ovnsbakte cherrytomater og brokkoli

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pastavann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Pasta
200 g
(Hvete)
Hvitløksfedd
1 stk
Spinat
50 g
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Pastavann
½ dl
Cherrytomater
250 g
Brokkoli
½ stk
Mager svinekam i skiver
300 g
Kryddermiks med fennikel og pepper
½ pakke
(Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 851 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 80 g
  • Protein: 53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke tomatene på stekebrettet med brokkolien for å spare oppvask.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok pastaen som anvist på pakken. Spar på ½ dl av pastavannet når pastaen er ferdigkokt.
 Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel brokkolien på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien midt i ovnen i omtrent 20 minutter. Ha cherrytomatene i en liten ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Ha den ildfaste formen med tomatene på en rist i ovnen under brokkolien, og stek tomatene i ovnen i omtrent 15 minutter. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med kryddermiksen og litt salt mot slutten av steketiden. La kjøttet hvile på et skjærebrett eller en tallerken i omtrent 5 minutter før du skjærer det i skiver.  
 Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp stekepannen til middels varme, og ha i litt ny olje. Stek hvitløken og spinaten i omtrent 5 minutter, til spinaten har falt helt sammen. Ha pastaen og ½ dl av pastavannet i stekepannen, og vend inn crème fraîchen. Gi det hele et raskt oppkok, og ta pannen av varmen. Skyll og finriv skallet fra sitronen (kun det gule) på et rivjern, og ha det over pastaen. Smak til med salt, pepper og litt saft fra sitronen. 
 Topp sitronpastaen med kjøttet ved servering. 
God middag!