Chili sin carne med fullkornsris, marinert rødløk, tortillachips og lettrømme, servert med lime
Glutenfri
Vegetar

Chili sin carne med fullkornsris, marinert rødløk, tortillachips og lettrømme, servert med lime

4.06 (127)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • sukker
  • salt
Fullkornsris
135 g
Chili sin carne
600 g
Vann
½–1 dl
Rødløk
1 stk
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Koriander
1 bunt
Tortillachips
1 pakke
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 849 kcal
  • Fett: 28 g
  • Karbohydrater: 126 g
  • Protein: 23 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Ha chili sin carnen i en kjele. Skyll ut pakken med ½ dl vann, og ha vannet i kjelen. Kok opp på middels varme under omrøring. La det hele småkoke på lav varme i omtrent 5 minutter, eller til gryteretten er gjennomvarm. Tilsett mer vann hvis du synes at gryteretten får for tykk konsistens.
 Skrell og kutt rødløken i tynne ringer. Ha løken i en bolle, og bland inn saften fra den halve limen, 1 ts sukker og litt salt. La løken marinere i laken frem til servering.
Skyll og grovhakk korianderen. Topp retten med korianderen, den marinerte løken, tortillachipsene og rømmen ved servering. Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten. 
God middag!