Krydderstekt kyllingfilet med bakt søtpotet- og bulgursalat servert med appelsinyoghurt

Krydderstekt kyllingfilet med bakt søtpotet- og bulgursalat servert med appelsinyoghurt

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Bulgur
125 g
(Hvete)
Hønsebuljong
½–1 pakke
Søtpotet
1 stk
Spinat
50 g
Appelsin
½ stk
Ajvar
½–1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
1 ts
Kyllingfilet
300 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Appelsin
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 676 kcal
  • Fett: 18 g
  • Karbohydrater: 80 g
  • Protein: 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å forenkle tilberedningen kan du kutte løken i båter og bake dem i ovnen sammen med søtpoteten.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha hønsebuljongen i kokevannet. Skrell og del søtpoteten i omtrent 2x2 cm store terninger. Fordel søtpotetterningene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak søtpotetterningene i ovnen i omtrent 20 minutter.    
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha løken i en bolle, og vend inn 2 ss eddik, 1 ts sukker og litt salt. La løken marinere i laken frem til servering.   
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter på hver side, og krydre den med salt, pepper og det tyrkiske krydderet. Dekk kyllingen med et lokk, ta stekepannen fra varmen og la den hvile i stekepannen frem til servering.    
 Skyll og tørk appelsinen godt, og finriv skallet (kun det oransje). Ha yoghurten i en serveringsskål og smak til med salt, pepper og appelsinskallet. 
Skyll spinaten. Skrell og kutt appelsinen i terninger. Vend inn ønsket mengde ajvarsaus og 1 ss smør i bulguren. Ta søtpoteten ut fra ovnen og vend den, eplet, appelsinen og spinaten inn med bulguren. 
 Kutt kyllingen i skiver. Server bulgursalaten med kyllingen, appelsinyoghurten og den marinerte rødløken.   
God middag!